Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Amerikaanse staat verdriedubbelt opbrengst

Washington de grootste producent van blauwe bessen

Tussen 2009 tot 2014 nam het aantal hectare blauwe bessen in de staat Washington toe met 130% terwijl de volumes verdriedubbelde. De waarde van de sector steeg van $7 miljoen naar $23 miljoen. Dit blijkt uit een rapport van de NABC dat gepubliceerd is om telers te helpen in de keuze of ze de bio markt op moeten of het bij de conventionele teelt moeten houden.Biologische blauwe bessen leveren minder volume dan conventionele bessen. Daarnaast wordt er de komende jaren meer aanbod verwacht van de blauwe bessen wat de vraag en aanbod uit balans kan brengen. De verkoop van biologische producten steeg in 2013 met 11.5% waarbij AGF-producten een derde beslaan van de verkopen.

Wereldwijd groeide het areaal voor blauwe bessen tussen 2008 en 2012 met met 42%. Het volume steeg met 70%. Het Noordwesten van de VS is met 261 miljoen pond in 2012 de grootste teler daarbinnen was British Columbia de grootste teler met 115 miljoen pond. De staat Washington had 11,360 acres en 70 miljoen pond in 2012. NABC voorspelt dat de de wereldwijde aanplant van blauwe bessen tussen 2012 en 2017 toeneemt met 41 procent.

Met 70% van de premiums en maar 10 tot 15% meer productiekosten dan conventionele bessen kan de teelt van de biologische variant een aantrekkelijke keuze zijn voor telers.

Bron: Fruitgrowersnews

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.