Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage werkvoorraad en grote vraag op spannende uienmarkt

Tholen - De spanning op de uienmarkt is om te snijden. De vraag is groot en de werkvoorraden zijn laag. Plaatselijk is er heel wat regen gevallen en is het onmogelijk geworden om de oogst op korte termijn binnen te halen. Tegelijkertijd is er een grote vraag van alle kanten en stijgt de uienprijs met centen tegelijk. Handelspartijen met voorraad zijn op het moment in staat om geld te verdienen.

Waar de ene inkoper terughoudend opereert, neemt een collega positie in. "Iedereen focust zich op een prijs van 15 cent bij de boer, maar er wordt ook al meer gegeven. De vraag is hoe lang men in het buitenland meer dan twee dubbeltjes voor de plantuien blijft betalen. Dat is een dubbeltje op zijn kant", schetst een handelaar. Anderen zijn positiever en verwachten dat er voor grove uien de komende dagen best wel eens 30 cent gemaakt kan worden.

Plantuien stonden bij veel boeren op de agenda om deze dagen gerooid te worden, maar die oogst is letterlijk in het water gevallen. Er zijn dan ook nog nauwelijks plantuien beschikbaar. Ook voor volgende week wordt er de nodige neerslag verwacht. Voorlopig blijft de stemming er dan ook inzitten.