Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
René Tiggelman, Van Langevelde Handelsmaatschappij:

"Door hoge uienprijzen hebben we op bestemmingen als het Verre Oosten nu al twee jaar de boot gemist"

Tholen - Het uienseizoen gaat momenteel als een nachtkaars uit", vertelt sales manager René Tiggelman van Van Langevelde Handelsmaatschappij uit Kruiningen. "De verkoop hobbelt nog wat door, maar het is niet wild. Frankrijk is op het moment onze grootste bestemming. Er gaat nog een verdwaalde auto naar Duitsland en ook hebben we deze week nog wat naar Afrika verkocht, maar veel andere landen zijn al afgevallen."

"De prijzen van de middelsortering verschillen sterk, afhankelijk van de kwaliteit, maar de kleinpakgeschikte uien liggen op een niveau rond de 26-27 cent. De 60-80 sortering voor de groothandelsmarkten zit daar nog net boven", vervolgt René. "Rode uien zijn bij de verpakkers niet eens meer te koop. Deze week heb ik de eerste Egyptische rode uien naar mijn Franse klanten gestuurd."

"Al met al moeten we het nog een maandje uitzingen, want een opleving zie ik er niet meer van komen. Voor het nieuwe seizoen hoop ik vooral op iets lagere prijzen, want op bestemmingen als het Verre Oosten hebben we nu voor het tweede jaar op rij de boot gemist en dat is voor ons als exporteur best wel zuur."

"We hebben onszelf een beetje uit de markt geprijsd. Zo ontdekken steeds meer landen China als leverancier. Er zijn dit jaar volop Chinese uien naar Maleisië, maar ook naar Afrika gegaan. Ineens wordt de prijs van Chinese uien voor ons van belang, daar hadden we zeker in Afrika vroeger nooit last van", aldus de sales manager. "Ook de aardappelexport verloopt niet al te wild. We exporteren ze nog wel, vooral naar Frankrijk, maar minder dan andere jaren door meer concurrentie en een mindere kwaliteit."

Voor meer informatie:
René Tiggelman
Van Langevelde Handelsmaatschappij
Stationsweg 4d
4416 PJ Kruiningen
Tel: 0113-382600
[email protected]
www.javala.nl