Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agromomm:

"Oekraïne kan stabiele knoflookleverancier worden"

Oekraïne heeft het potentieel om een stabiele knoflookteler te worden, volgens Mikhail Soroka, de directeur van het bedrijf Agromomm en een bekend expert in de knoflooksector. Hij merkt echter op dat dit potentieel momenteel slechts gedeeltelijk wordt benut.

Een van de belangrijkste problemen die Soroka benadrukt is de instabiliteit in de sector, veroorzaakt door de oorlog en economische moeilijkheden. Hij wijst ook op problemen met de kwaliteit van het plantgoed en het gebrek aan wettelijke bescherming voor bepaalde knoflookvariëteiten.

Toch heeft Soroka vertrouwen in de vooruitzichten om de sector nieuw leven in te blazen. Hij heeft een project gepland om knoflook met enkele tenen te telen op een perceel van 20 ha in de regio Dnipropetrovsk, met als doel om tot 200 ton zaadmateriaal van hoge kwaliteit te produceren. Het belangrijkste aspect van zijn project is het gebruik van een eigen teelttechnologie, die zorgt voor een hoge opbrengst en gezonde planten.

Een positief aspect van Soroka's plan is zijn grondige begrip van de behoeften van de markt en zijn focus op precisieteelt. Hij stelt voor om een hele keten te creëren van nieuwe selectie tot retailafzet, wat de kwaliteit en het concurrentievermogen van de knoflook aanzienlijk kan verbeteren.

Volgens Soroka kan Oekraïne snel een stabiele teler van knoflook worden, met een sectoromzet van minstens 100 miljoen dollar per jaar. Dit kan leiden tot het creëren van minstens 2000 nieuwe banen en het verbeteren van de economische situatie van het land. Hij roept optimistische ondernemers en deskundigen op om zich samen in te zetten om deze sector, die een groot potentieel heeft voor zowel de markt als de economie van het land, nieuw leven in te blazen.

Bron: seeds.org.ua

Publicatiedatum: