Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse knoflookareaal -16%

De Spaanse Nationale Knoflookraad raamt de afname van het knoflookareaal in het land dit jaar op 16%. Dit cijfer werd meegegeven op een bijeenkomst van de sector in Las PedroƱeras, in de provincie Cuenca, waar werd vooruitgeblikt op het komende seizoen. In Andalusiƫ is het areaal het sterkst gekrompen. Dat komt door de strenge waterbeperkingen als gevolg van de droogte van de afgelopen jaren.

Maar ook een gebrek aan winstgevendheid van de teelt en moeilijkheden bij het inhuren van arbeidskrachten worden naar voren gebracht als oorzaken van de krimp. Tijdens de bijeenkomst werd ook gesproken over het gebrek aan toegelaten gewasbeschermingsmiddelen voor de bestrijding van onkruid en ziekten. Het bemoeilijkt de ontwikkeling van de gewassen en leidt tot een daling van de oogst.

Op de markt wordt een toename van de prijzen waargenomen, hoewel deze stijging zich niet vertaalt in een positieve inkomensbalans vanwege de escalatie van de teeltkosten. In die zin zullen de bevoegde overheidsdiensten om steun worden gevraagd om de concurrentiepositie van de Spaanse knoflookteelt te kunnen verbeteren.

Bron: efeagro.com

Publicatiedatum: