Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Appelen voor het Nabije en Verre Oosten

Groot potentieel voor Bodensee-appelen op de Aziatische markt

Fruitgroothandel SalemFrucht en verkoopmaatschappij SeeFrucht zullen dit jaar voor de derde keer op rij op de internationale handelsbeurs Asia Fruit Logistica in Hongkong aanwezig zijn. Van 2 tot en met 4 september zullen de appelrassen Red Delicious en Gala, evenals het premiumras KIKU in het middelpunt van de beurspresentatie van SalemFrucht staan. Daarmee zet het Duitse bedrijf de afzet van appelen uit de regio Bodensee in Arabië en Azië consequent voort.



Meer dan 50.000 ton appelen uit de regio Bodensee worden jaarlijks bij SalemFrucht aangeleverd en van hieruit verkocht. Het grootste deel van de appelen wordt tot nu toe via de Duitse retailsector binnen Duitsland verkocht. Daarnaast zijn appelen uit de regio Bodensee ook in andere Europese landen gewild: appelen uit Salem worden inmiddels in tien Europese landen geconsumeerd.

De eisen die de nationale en internationale markten aan de grootte en de smaak van appelen stellen kennen de deskundigen van SalemFrucht en SeeFrucht van talrijke internationale vakbijeenkomsten en vakbeurzen. "In het zuidelijk halfrond zijn bijvoorbeeld eerder bovengemiddeld grote en zoete appelen geliefd", weet Rainer Wielatt. Aan deze voorliefdes komt men met het premiummerk KIKU en de rassen Red Delicious en Gala tegemoet. En precies deze rassen zal SalemFrucht begin september op de ASIA FRUIT LOGISTICA in Hongkong presenteren.

Bij het ontsluiten van nieuwe markten zet Rainer in op de hoge kwaliteitsstandaard van SalemFrucht: "De consument wil altijd in een verse, knapperige en smakelijke appel uit de regio Bodensee bijten, of die consument nou uit Baden-Württemberg komt, uit Hamburg of Hongkong." De respons op de beursoptredens op de Asia Fruit Logistica moedigen SalemFrucht aan om de ingeslagen weg te vervolgen: na de start van de verkoopactiviteiten op de nieuwe markten zijn er klanten uit Qatar, Dubai, Syrië und India bijgekomen die sindsdien overtuigd zijn van de hoge kwaliteit van de Bodensee-appel uit Salem.
 
Contactpersoon:
Bernhard Fuchs
SalemFrucht
Tel.: +49 (0) 75 53/91 70 55
b.fuchs@SEEFRUCHT.com