Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verkoop stabiel, oogst -10%

Poolse appeltelers bezorgt over prijsschommelingen

Volgens Poolse appeltelers blijft de verkoop dit jaar stabiel en zijn wat dat betreft geen noemenswaardige ontwikkelingen. "Alleen mogelijke prijsschommelingen zijn een punt van aandacht." aldus Puls Biznesu.

Miroslaw Maliszewski, voorzitter van de Poolse fruittellersassociatie meldt dat de prijzen vorig jaar rond deze tijd sterk daalde. Nu zitten de prijzen op hetzelfde niveau als dat van twee jaar terug. Hoewel hij betere prijzen verwacht, gaat het slechter wat betreft de oogstvolumes. Veel Poolse boomgaarden kennen geen irrigatiesysteem en daarom zal alles afhangen van de regenval.

Volgens de CSO wijst alles erop dat de oogst 10% lager uitpakt. In sommige regio's als Lublin neemt het volume zelfs af met 20%. Volgens Puls is een spreiding van appelleveringen door het hele seizoen de beste actie voor de sector in de strijd tegen prijsschommelingen. Appeltelers zagen al eerder heil in het opslaan van fruit tot juni.



Publicatiedatum: