Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Goede afzet en hoge prijzen kenmerken begin van seizoen

Verenigde Arabische Emiraten nieuwe markt voor Spaanse druiven met pit

Het druivenseizoen in Murcia, het grootste productiegebied van Spanje, gaat van start met goede afzet en hogere prijzen. In tegenstelling tot vorig jaar zijn de oogstvolumes dit jaar normaal.



De kwaliteit is dit jaar ondanks de hoge temperaturen zeer goed, aldus Elena Núñez van Campo de Blanca. "De enorme hitte vertraagt het begin van het seizoen een beetje. Voor goede brix-niveaus hebben we 's nachts lage en overdag hoge temperaturen nodig. De kwaliteit van de druiven lijdt niet onder de vertraging."

"In week 28 begon de verkoop van de eerste Superior witte pitloze druiven. De periode is iets korter geweest dan normaal. Samen met het gat in de markt leidde dit tot positieve prijzen. Egypte was zijn seizoen aan het afronden met lagere volumes dan normaal en de markt wachtte op de Spaanse productie. In eerdere jaren hebben we de oogst soms moeten uitstellen vanwege lage prijzen, maar dit jaar begin erg goed," zegt Elena.



Steeds minder druiven met pit in Spanje
De voorkeur van de Europese markt, de belangrijkste bestemming voor Spaanse druiven, zorgt voor een geleidelijke verschuiving binnen de sector van druiven met pit naar pitloze rassen. 

"Er is nog steeds een markt in Europa voor tafeldruiven met pit, maar alleen als ze een hele goede kleur hebben. Bij overaanbod of een mindere kleuring worden de druiven naar verder gelegen bestemmingen geëxporteerd. Bovendien is de concurrentie met Italiaanse druiven met pit zwaar, omdat hun telers de productiekosten echt weten te optimaliseren. Deze factoren zorgen ervoor dat veel Spaanse telers zich afvragen of het verstandig is om druiven met pit te blijven telen."



Duitsland heeft graag mandjes
Frutas Campo de Blanca exporteert zijn pitloze druiven voornamelijk naar het Verenigd Koninkrijk en Nederland en kleinere volumes naar Duitsland en Denemarken. "Duitsland vraagt vaak om verpakking in mandjes, wat voor ons hogere kosten met zich meebrengt."

UAE, the alternative to Russia for grapes with seeds
De oogst van de eerste Red Globe met pit is in week 29 van start gegaan, hoewel de volumes nog klein zijn.

"We moeten zien of we ze nog kunnen exporteren, nu we de Russische markt verloren hebben," zegt Elena. "Op dit moment is de markt van de Verenigde Arabische Emiraten voor ons de snelstgroeiende markt. Hier krijgen we altijd betere prijzen dan bijvoorbeeld in Algerije, op dit moment een van de grootste bestemmingen voor Spaanse druiven met pit. De Algerijnse markt is interessant voor de Red Globe, maar men is er altijd op zoek naar de laagste prijzen, vaak onder de Euro. Het is een land met minder koopkracht."

Voor meer informatie:
Elena Núñez
Frutas Campo de Blanca, S.C.A.
T: +34 968776063
comercial@campodeblanca.com
www.campodeblanca.com

Publicatiedatum: