Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Blauwe bessen heeft veel potentieel

De Chinese blauwebessensector heeft, hoewel nog in de kinderschoenen, een groot groeipotentieel. In de toekomst zou de vraag naar verwerkte blauwebessenproducten de 100 miljard Chinese Yuan (€14,5 mld) kunnen overstijgen. Dit was de mening van deskundigen tijdens het eerste China Blueberry Industry Forum dat op 28 mei werd georganiseerd en ruim 700 deelnemers trok. 

Het blauwebessenareaal groeide de afgelopen jaren met 50% per jaar. Grote bedrijven zoals Moutai en Lenovo hebben geïnvesteerd in de teelt, inkoop en verwerking van blauwe bessen. 

Professor He Shanan, voorzitter van de Internationale Vereniging van Botanisch Tuinen, geeft toe dat de markt veel potentie heeft, maar zegt dat investering in blauwe bessen nog steeds een hoog risico vormt. "Vergeleken met andere producenten blijft het onderzoek naar lokale werkwijzen in China achter en de Chinese toeleveringsketen is onderontwikkeld."

Belangrijke deelnemer aan de conferentie was Yang Shufan, die in 2010 de blauwebessenmarkt verkende en Zhejiang Lan Mei Technology Holdings oprichtte. Vandaag de dag telt Lan Mei 5 kwekerijen met een areaal van 3.000 ha en een jaarlijkse productiecapaciteit van 30 miljoen jonge struiken. Het bedrijf verwerkt de blauwe bessen in drankjes, baksels, snacks, wijn en jam. 
Publicatiedatum: