Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Josef Wielander VI.P

Fruithandelaar Sud Tirol optimistisch

"Het appelseizoen werd beïnvloed door overproductie, het Russisch embargo en fluctuaties door conflicten in Noord-Afrika. De kwaliteit, consumptie en het aanbod waren goed, maar we kunnen niet zeggen dat we tevreden zijn met de gemiddelde prijzen, die de kosten niet dekken", vertelt Josef Wielander, directeur van VI.P (Vereniging van Groente- en Fruitproducenten uit Vinschgau).


Josef Wielander

"We moeten wel zeggen dat de laatste tien jaar goed zijn geweest en dat de toekomst er niet zo slecht uitziet." In heel Europa lijkt men snel door de voorraden heen te gaan, wat leidde tot hogere marktprijzen en betere omstandigheden voor het volgende oogstseizoen. "Het is echter nog te vroeg om er zeker van te zijn dat alles goed zal gaan. De oogst begint in september en de zomerfruitconsumptie en het weer kunnen het aanbod nog steeds beïnvloeden."

Prognosfruit 2015 
De 2015-editie van Prognosfruit (jaarlijks evenement voor de fruitsector) zal plaatsvinden in Merano tussen 5 en 7 augustus. Tijdens de conferentie zullen de prognoses voor het productieseizoen van hardfruit gepubliceerd worden. "Het is een eer om het evenement te mogen organiseren. Voor ons is het een mogelijkheid onze boomgaarden en verwerkingsfaciliteiten aan de rest van de appelsector te laten zien."



Voor de gelegenheid wordt een reeks rondleidingen en een galadiner georganiseerd. Wat betreft de verwachtingen, zegt de directeur dat "hoewel niet alle landen registers hebben zoals in West-Europa, de cijfers meestal heel nauwkeurig zijn. Het belangrijkste aspect van de conferentie is eigenlijk het psychologische aspect dat de voorspellingen op het seizoen hebben."

Contact:
VI.P Coop Soc. Agricola
Via Centrale 1/c
39021 Laces (BZ)
Web: www.vip.coop
Publicatiedatum: