Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse appelseizoen eindigt beter dan verwacht

Ondanks moeilijkheden op de Russische markt en de zwakke Euro is het Franse appelseizoen goed verlopen. "Het seizoen was beter dan we hadden verwacht", zegt Marc Peyres van Blue Whale: "Sommige rassen hebben het niet zo goed gedaan, maar het gemiddelde is boven verwachting goed".



Marc Peyres van Blue Whale met een doos Pinklady

"Golden en Granny appelen hebben het niet zo goed gedaan dit seizoen. De kwaliteit van de Granny appelen was niet super en er waren te veel grote appelen op de markt in Europa. De markt voor Golden appelen is in november ineengezakt en niet meer hersteld". De markt voor de Pink Lady en andere Franse appelrassen zoals de Cultivar is weer sterk gebleken. Gala begon met een slechte markt maar haar positie verbeterde tijdens het seizoen door goede kwaliteit en succesvolle marketing.

"Er werd verwacht dat we de Pink Lady sneller konden verkopen. Uiteindelijk moesten wij deze langer opslaan, maar dit was geen probleem". Franse exporteurs zijn uiteindelijk niet geraakt door het sluiten van de Russische markt. Er was wel meer fruit op de markt waarmee geconcurreerd werd, onder andere van Poolse exporteurs die normaal veel aan Rusland verkopen.

"De exportban voor Rusland had geen groot effect op de verkoop van Gala, Fuji en Pink Lady appelen. De ban heeft laten zien dat in de toekomst Rusland alleen als afzetmarkt geen optie is".

Voor meer informatie:
Marc Peyres
Blue Whale
Tel +33 563 215 656
Marc@blue-whale.com
www.blue-whale.com
Publicatiedatum: