Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister geeft Exirel vrij voor bestrijding Suzuki-fruitvlieg

Vandaag heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische zaken op verzoekvan de NFO het gewasbeschermingsmiddel Exirel vrijgesteld voor de bestrijding vansuzuki-fruitvlieg in kers.

Onderzoek gaat door
Michiel Gerritsen, voorzitter NFO: "Deze vrijstelling is zeer noodzakelijk om deteeltbedreigende situatie in kers het hoofd te kunnen bieden. Als NFO hebben wesinds het forse oogstverlies in 2014 alles op alles gezet om voor dit teeltseizoen eenoplossing te hebben. 2015 zal een jaar worden waarin we veel beter voorbereid danin 2014 dit insect gaan aanpakken."Nationaal en internationaal gaat het onderzoek door naar de beste manier om dezeplaag te beheersen en bestrijden.

Gedrag vlieg observeren
2015 is het tweede jaar van het NFOonderzoeksproject: Biologie en beheersing van de suzuki-fruitvlieg. Dit jaar is deinzet gericht op het helder krijgen van de overwintering en de wijze waarop depopulatieopbouw aan het begin van het seizoen zich ontwikkeld. Daarnaast wordtaandacht besteed aan preventieve maatregelen zoals insectengaas en vindtonderzoek plaats naar natuurlijke vijanden en middelen van biologische oorsprong.

Meer informatie:
NFO
M. Gerritsen, voorzitter
T: 06-12980647

Publicatiedatum: