Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arbeidskosten en aanbod versnellen automatisering AGF-sector

Geen plaspauzes, geen katers, geen gezeur over werktijden. De aardbeienpluk gaat overgenomen worden door robots. Stratfort Global Intelligence geeft aan waarom de agrosector steeds meer gaat automatiseren.


Japan's Utsunomiya University toont een aardbeienoogst-robot op de Internationale Robot Tentoonstelling 2013 in Tokyo.(YOSHIKAZU TSUNO/AFP/Getty Images)

De onderzoekers geven de volgende redenen:
  • De markt voor automatisering wordt groter. De kosten voor producten gaat door toenemend aanbod naar beneden.
  • Arbeidskosten gaan omhoog en de vraag van producten neemt toe. Dus de investering in een robot die de arbeid vervangt wordt een reĆ«le optie. 
  • Bij de ontwikkeling van robots richten producenten zich vooralsnog op bedrijven met grote budgetten. De AGF sector zal daar in de toekomst rekening mee moeten houden. 
  • De AGF-sector in de VS leunt nog erg op de instroom van goedkope, vaak illegale werknemers. Doordat de economie van Mexico groeit en de immigratiedienst strenger optreedt, wordt deze pool van arbeidskrachten kleiner.

Bron: twitter

Publicatiedatum: