Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Orchard Robotics ontvangt $3,8 miljoen

Orchard Robotics, opgericht aan de Cornell University door CEO Charles Wu, heeft $3,8 miljoen aan financiering veiliggesteld via een Pre-Seed en Seed financieringsfase. De Pre-Seed ronde werd geleid door Contrary, terwijl General Catalyst het voortouw nam in de Seed ronde, met bijdragen van Humba Ventures, Soma Capital, Correlation Ventures, VU Venture Partners, Genius Ventures, en business angels zoals Howard Lerman, Joshua Browder, Rory en Kieran O'Reilly.

Het bedrijf richt zich op het verbeteren van de efficiƫntie van de fruitteelt door middel van een door AI aangedreven zichtsysteem gemonteerd op voertuigen, dat gedetailleerde gegevens verzamelt over fruitkenmerken zoals grootte, aantal, kleur, en groeisnelheid. Deze technologie streeft ernaar om fruittelers te voorzien van precieze gegevens om het gewasbeheer te optimaliseren, waarbij de uitdaging wordt aangepakt om enorme boomgaarden met mogelijk miljoenen bomen met een immens grote fruitteelt te beheren. Het doel is om duurzamere, efficiƫntere en winstgevendere teeltpraktijken mogelijk te maken door af te stappen van traditionele methoden die afhankelijk zijn van kleine steekproeven voor besluitvorming.

Bron: globalagtechinitiative.com

Publicatiedatum: