Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw volledig geautomatiseerd magazijn voor PepsiCo

Mecalux zal de fabriek van PepsiCo in Veurne uitrusten. De Belgische afdeling van de multinational gespecialiseerd in voedingsmiddelen en dranken heeft besloten zijn logistiek te moderniseren met de bouw van een volledig geautomatiseerd magazijn om de twee miljoen zakken chips en snacks die dagelijks worden geproduceerd voor de merken Lay's, Doritos, Bugles en Cheetos in op te slaan.

Hiervoor wordt het Automatische Pallet Shuttle-systeem van Mecalux gebruikt. Om het intern transport te stroomlijnen zal het nieuwe magazijn verbonden zijn met de productie van PepsiCo via een systeem van transportbanden van meer dan 100 m lang. Het magazijn zal bestaan uit vier gangpaden met twee stellingblokken aan elke kant. Twaalf aanvoerwagens (één per opslagniveau) brengen de goederen naar het juiste kanaal en daar worden de pallets automatisch naar hun locatie gebracht met een Pallet Shuttle.

PepsiCo zal ook de Warehouse Management Software Easy WMS van Mecalux gebruiken, een systeem dat de realtime voorraadbeheer verzorgt. Deze software wordt geïntegreerd met het ERP om de activiteiten en de verplaatsing van goederen te coördineren vanaf het moment dat ze de productie verlaten en aankomen in het magazijn totdat ze klaar zijn voor distributie naar klanten.

PepsiCo kocht de fabriek in Veurne 25 jaar geleden. Sindsdien is de locatie uitgegroeid tot een van de grootste chips- en snackfabrieken in Europa. De vestiging beslaat meer dan 40.000 m² (de oppervlakte van acht voetbalvelden) en valt op door zijn geavanceerde en duurzame technologie. Het nieuwe automatische magazijn van Mecalux zal de fabriek in Veurne aanvullen.

Voor meer informatie:
Judith Romero
Mecalux
Tel: +34 93 261 69 10 (Spanje)
[email protected]
www.mecalux.es

Publicatiedatum: