Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogstrobot maakt het verschil bij aspergeoogst

Het in Cambridge gevestigde autopickr is bezig met de ontwikkeling van 'Gus', een robotplatform voor precisielandbouw en -oogst dat momenteel gespecialiseerd is in het steken en verzamelen van asperges. Het vierwielige platform op batterijen weegt ongeveer 45 kg en kan 100 procent van alle oogstbare asperges autonoom oogsten tijdens een dienst van acht tot tien uur.

Verschillende innovaties zijn tot nu toe de sleutel tot het succes van Gus, inclusief zijn arm en eindgrijper. "De manier waarop de robotarm werkt is echt vergelijkbaar met de menselijke hand," zei Kyle-James Keen, COO van autopickr, een spin-off van robotarmspecialisten ST Robotics. "De meesten van ons werkten daar [bij ST Robotics] jarenlang voordat we de arm bleven gebruiken waarvoor we de licentie hebben," zei Keen. "Het is helemaal niet ingewikkeld, het zijn riemen en katrollen met motoren die ze aandrijven. Wanneer we onze eigen arm gaan maken, zullen we bij diezelfde ethiek en hetzelfde soort ontwerp blijven."

Keen legde uit dat de passieve eindgrijper van de arm de asperges snijdt en opvangt zonder ze vast te grijpen, waardoor schade aan het gewas wordt vermeden. In gebruik kunnen de aan boord zijnde containers van Gus 20 kg aspergestengels bevatten.

Voor meer informatie: autopickr.com

Publicatiedatum: