Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jan-Willem van Giessen: "Gebruiksperiode 12-15 keer zo lang"

Verpakker betreedt hardfruitmarkt nu ook met ijzeren paal als bamboevervanger

Tholen - Jan-Willem van Giesen is eigenaar van VG-International, handelsbedrijf in verpakkingsmaterialen voor de hardfruitsector. Sinds dit voorjaar is zijn bedrijf tevens op de markt met een nieuwe vervanger voor de alom bekende bamboestok die in de appel- en perenboomgaarden wordt gebruikt. Deze stok is van ijzer (aluzink) en gaat daardoor vele malen langer mee dan een bamboestok.


 
"Het oorspronkelijke idee van deze palen komt uit Polen. Daar staat al meer dan 500 hectare fruit opgezet met deze stokken. Aangezien ik zelf in Polen zit voor de verkoop van papieren interieurs voor houten kratten, kom ik veel bij de grotere fruitkwekers / verwerkers over de vloer", vertelt Jan-Willem, die zich in eerste instantie richt op de Nederlandse markt. "In Nederland krijg ik veel positieve reacties te horen. Ik heb op verschillende locaties in Nederland proeven uitstaan met onze palen. Ook zijn de eerste hectare geplant met onze palen. De volgende stap is ook het Duitse en Engelse fruitgebied gaan bezoeken en veroveren."


 
Naast de eenvoudige montage is deze lichte paal weersbestendig, resistent tegen chemicaliƫn, breukvast en herbruikbaar met een constante hardheid tijdens de gehele levensduur. Daarbij is er geen onderhoud nodig, in tegenstelling tot de houten palen en is het gewicht vergelijkbaar met bamboe. "De kosten zijn ongeveer een keer zo hoog als bamboe, maar de gebruiksperiode 12-15 keer zo lang", besluit Jan-Willem.


 
Voor meer informatie:
Jan-Willem van Giessen
VG-International
Baarloseweg 8-1
8316 SE Marknesse
Mob: +316-20875205
Info@vg-international.nl
www.vg-international.nl