Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vijf dagen lang zes appelen per dag

Appeldieet: goedkoop en gezond

De dagen worden langer en de zon schijnt vaker. Tijdens de lente en zomer kijken sommige mensen met tegenzin in de spiegel. De consumptie van hartige gerechten, snoep en comfortfood tijdens de winter is zichtbaar. Het appeldieet kan hierbij helpen volgens een Duitse gezondheidswebsite.



Veel diëten vereisen gecompliceerde planningen van een maaltijd. Dit maakt het vooral voor drukke mensen moeilijk. De extra kilo's verliezen met het appeldieet is veel gemakkelijker. Appelen bevatten pectine en veel vezels. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen vullen, maar ook de spijsvertering stimuleren. Als je een appel eet voor elke maaltijd, zal u automatisch minder eten. Daarnaast bevat een appel essentiële vitaminen.

Het snelle appeldieet
Als u snel een paar kilo's wil verliezen, is het snelle appeldieet een goede optie. Vijf dagen lang moet u zes appelen per dag eten en genoeg water of thee drinken. Dit crashdieet maakt gebruik van de gunstige eigenschappen van verse appelen. De enzymen brengen je stofwisseling op snelheid, de vitamine C versnelt het vetverlies, kalium helpt bij het verlies van overtollig vocht en pectine houdt je langer vol en tevreden. Er zijn veel appelrassen, dus het dieet hoeft niet saai te zijn. Toch mag dit dieet slechts een korte periode worden gevolgd om de benodigde vetten en koolhydraten in het lichaam niet kwijt te raken.

Appeldieetplan
Het is gezonder om langzaam gewicht te verliezen en het gewicht eraf te houden. Dat is geen probleem met een appeldieet van 3 appelen per dag. Het ontbijt kan bijvoorbeeld bestaan uit een appel in een fruitsalade, yoghurt of in de ontbijtgranen. 's Middags eet je een grote appel voor de lunch. Tijdens het appeldieet moet de lunch weinig calorieën bevatten. In de avond moet er een laatste appel worden gegeten voor de maaltijd, bijvoorbeeld een salade met kalkoenfilet of gestoomde groenten met kip. Door het eten van de appel voor de maaltijden houd je langer een vol en tevreden gevoel.

Bron: www.rp-online.de
Publicatiedatum: