Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor langere houdbaarheid

Biologische waterkers met wortels

The Watercress Company, gespecialiseerd in de teelt en marketing van babyleaf en waterkers, heeft een nieuwe biologische waterkers met wortels gelanceerd, die langer houdbaar blijft. "In de tijden dat koeling nog niet bestond, werd waterkers verpakt met zijn wortels er nog aan," zegt James Harper van The Watercress Company. "Dit is wat wij ook doen. We telen de waterkers buiten in mineraalrijk bronwater en laten de wortels eraan. Op deze manier blijft de waterkers in de koelkast minimaal een week houdbaar."



Vanwege zijn vestiging in drie verschillende landen (Dorset en Hamphsire, Florida en Spanje) kan de teler gedurende het hele jaar leveren. "De biologische variant wordt 's winters in Spanje en 's zomers in het Verenigd Koninkrijk geteeld." 



Hoewel de productie klein begint met een paar honderd met de hand geoogste plantjes per week, verwacht James op de lange termijn 20.000+ eenheden te kunnen leveren. 



James vertelt dat de terugkoppeling van consumenten overweldigend is geweest, omdat het het product wordt aangeboden voor relatieve lage prijzen. "De potten hebben een opbrengst van 80 tot 110 gram en, afhankelijk van de retailer, betalen consumenten £2-3 (€2,80-4,15) voor een biologisch, met de hand geoogst product."

Naast de belangrijkste productlijnen waterkers en salades heeft The Watercress Company zijn assortiment uitgebreid met producten met waterkers, zoals kookpoeders, ijs, chocola en gin.

Voor meer informatie:
www.thewatercresscompany.com
Publicatiedatum: