Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland maakt inhaalslag met conveniencegroenten

Duitsland gold wat betreft de aankoop van kant-en-klaar gesneden verse groenten lange tijd als de hekkensluiter van Europa. Frankrijk nam daarentegen juist het voortouw op het gebied van convenience groenten. Terwijl 10 jaar geleden in Frankrijk reeds meer dan 60% van alle huishoudens kant-en-klaar gesneden verse groenten kochten, lag dit percentage in Duitsland pas op 33%. In 2009 bedroeg de aankoophoeveelheid per huishouden in Frankrijk nog steeds bijna drie keer zoveel als in Duitsland. Maar sindsdien is er echter een en ander veranderd, meldt de Duitse website Gabot.de.

De groei op de markt voor convenience groenten is in Frankrijk vijf jaar geleden namelijk praktisch tot stilstand gekomen. De aankoophoeveelheid in 2014 was bijna gelijk aan die van 2009. In Duitsland nam de aankoophoeveelheid daarentegen met 45% toe. Het niveau in de buurlanden is weliswaar nog steeds duidelijk hoger, maar Duitsland maakt wel een inhaalslag.
Publicatiedatum: