Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: goedkope aardbeien door zonnig weer

Aanhoudende regen en lage temperaturen in week 13 haalde de teelt van aardbeien in Hueva naar beneden. De gemiddelde prijs lag oorspronkelijk rond de €1.10/kg. Deze situatie veranderde compleet in week 14 toen er opeens temperaturen van 33 graden Celsius werden geregistreerd.




De plotselinge temperatuurstijging viel samen met Pasen. Dit zorgde voor een grote oogst aan aardbeien terwijl veel winkels gesloten waren. Door de lage vraag en het grote aanbod daalde de gemiddelde prijs tot €0,59. Sinds de afloop van de paasvakantie blijven de prijzen rond de €0,55 liggen. Dit betekent een verlies.

In week 16 kunnen de weersomstandigheden verbeteren. "Het gaat regenen in Huelva en de temperaturen gaan naar beneden. Dit kan ervoor zorgen dat de productie weer gestopt moet worden. We verwachten wat tekorten begin volgende week en dit kan de prijs laten stijgen." zegt een exporteur van aardbeien en bessen in Huelva.

"Tot deze tegenslag verliep het seizoen wat betreft kwaliteit en prijzen voorspoedig. Door de vertraging hebben we nog steeds een grote oogst."

Publicatiedatum: