Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: goede start voor de eerste nectarines uit de kassen

De oogst van nectarines in het Spaanse Huelva moest door het slechte weer met vier dagen uitgesteld worden. Toch bereikte het eerste van het seizoen de markt in goede omvang en in prima kwaliteit.



Goed weer
"Dankzij de goede kwaliteit van het fruit en het goede weer in Europa hadden we vertrouwen in een goed seizoen. Warm weer is belangrijk voor de consumptie van de nectarines", vertelt José Antonio Martin van Agromartín (lid van de Plusberries groep. Hoewel Agromartín vooral bekend staat om de teelt van aardbeien beslaat het steenfruit ongeveer 140 hectare van de kassen Huelva. Deze zorgen voor een fruitproductie tot vroeg in juni.



Kwaliteit door teelt in kas
José legt uit dat het telen van steenfruit in kassen duurder is dan teelt in de buitenlucht: "Mensen denken wel eens dat het eerste fruit van het seizoen minder kwaliteit heeft. Maar de kas maakt het mogelijk de teelt zo te sturen dat het verschil met fruit later uit het seizoen wegvalt. Slechte weersomstandigheden hebben geen invloed op fruit in de kassen." Het verschil is te merken in zowel de kwaliteit als de prijs van het fruit. De hogere prijzen blijven aanhouden tot laat april. Later in het seizoen komen de oogsten uit Sevilla en Murcia op de markt. Het grotere aanbod dat daardoor ontstaat drukt de prijs.



Comfortabel in Europa
José: "Ons fruit is grotendeels bestemd voor de binnenlandse markt. Daarnaast exporteren we naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Italië. We hadden ooit een pilot met de export van extra vroeg fruit naar de Verenigde Arabische Emiraten. Die is stopgezet vanwege de hoge kostprijs en de peperdure logistiek. Er is genoeg vraag in Europa en er is weinig concurrentie in april en mei. Die situatie verandert alleen wanneer er ook in Extremadura en Catalonië geteeld gaat worden. Vooralsnog dus geen reden om naar buiten de Europese unie te exporteren."

Dit seizoen hoopt José Antonio een anderhalf miljoen kilo aan vroeg fruit te oogsten. De opbrengst wordt verkocht onder de merknaam AROMAS

Meer informatie:
José Antonio Martín
S.A.T.Plus Berries/ Agromartín
T: +34 959504454
M: +34 637723120
strawberry@plusberries.com
www.plusberries.com
Publicatiedatum: