Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tot die tijd hoge prijzen voor importmeloenen uit Senegal

Spaans meloenenseizoen bijna van start

Spaanse meloenenimporteurs zitten momenteel in een overgangsperiode tussen de leveranciers Brazilië en Senegal. Uit Senegal worden er niet zo veel volume verwacht, aangezien het Spaanse seizoen in Almeria bijna zal aanvangen. "Het Braziliaanse meloenenseizoen is voor ons afgelopen en momenteel komen de eerste volumes uit Senegal", vertelt Antonio Agudo van SAT Hermanos Agudo. Dit bedrijf is meloenenexporteur, teler en importeur. De producten worden vermarkt onder het merk El Melonero.



Goede prijzen
Volgens Antonio zijn de meloenenprijzen in de afgelopen weken goed geweest. "Het Braziliaanse seizoen is naar tevredenheid beëindigd. Momenteel zijn er kleine volumes uit Senegal op de markt en de prijzen nemen nog steeds toe. Naar verwachting zal deze trend voorzetten totdat we starten met het Spaanse seizoen. Maar natuurlijk heeft het weer ook invloed op de vraag."

Volgens Antionio is de kwaliteit van Senegaalse meloenen spectaculair geweest. De vraag is goed door het mooie lenteweer. Volgens hem is Senegal de beste bron voor geïmporteerde Piel de Sapo meloenen als het gaat om kwaliteit en vergeleken met Honduras of Panama.

El Melonero distribueert de Senegalese productie in de Spaanse markten en zal pas weer exporteren als het seizoen in Almeria van start gaat.

Voor meer informatie:
Antonio Agudo Contreras
S.A.T. Hnos. AGUDO CONTRERAS (EL MELONERO)
Ctra. Titulcia, 37. 28360 Villaconejos, Madrid. Spain
T: +34 918938081
M: +34 609712798
elmelonero@melonero.com
www.melonero.com
 
Publicatiedatum: