Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
schade geraamd op minstens 50 miljoen dollar

Chili: 900 ha druiven zwaar beschadigd



De verliezen, veroorzaakt door de recente storm in de Chileense CopiapĆ³ Valley, zijn geraamd op meer dan 50 miljoen dollar. Volgens een rapport van de National Agriculture Society (SNA) werd er meer dan 900 hectare zwaar getroffen door de regenval. Elke hectare vertegenwoordigt een investering van minstens 60.000 dollar.

"In de meeste gevallen hebben we te maken met plantages, die verwoest zijn door de modder, waardoor er veel schade is aan infrastructuur, machines en irrigatiesystemen. Op sommige plantages kan het verlies oplopen tot 100%", vertelt SNA-voorziter Patrico Crespo na een bezoek aan het getroffen gebied.

Hij heeft de autoriteiten gemaand om de telers prioriteit te geven om de irrigatie te herstellen. "We zijn bezorgd dat de benodigde middelen de telers niet op tijd kunnen bereiken als gevolg van bureaucratische problemen."

ASOEX raamt de regenschade op zo'n 6,5 miljoen dozen druiven.
Publicatiedatum: