Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitsers gaan de strijd aan tegen voedselverspilling

In Zwitserland wordt ongeveer één derde van alle levensmiddelen weggegooid in plaats van geconsumeerd. In drie Oost-Zwitserse steden moet hier voortaan verandering in komen.

"Veel mensen kijken alleen naar de houdbaarheidsdatum en gooien levensmiddelen weg, hoewel deze nog eetbaar zijn", zegt Franz Gasche, voorzitter van de vereniging 'RestEssBar'. De vereniging heeft in de stad Frauenfeld een koelkast, een diepvrieskist en een kast neergezet. Hierin wordt groenten en fruit van lokale levensmiddelenwinkels en producenten verzameld, die anders in de vuilnisbak zou belanden. Deze levensmiddelen staan vervolgens mensen met een klein budget ter beschikking.

De RestEssBar wordt op zaterdag 11 april vanaf 14 uur ingewijd. Vanaf maandag zal de koelkast dan voor het eerst gevuld worden. "Ik ben benieuwd hoe het project ontvangen wordt", aldus Gasche. "Ook hier in Frauenfeld zijn veel mensen, die met zeer weinig geld rond moeten komen."

Soortgelijke projecten staan ook gepland in Kreuzlingen en St. Gallen. In Kreuzlingen krijgt het project echter de naam verwertBAR en zal over twee tot drie weken van start gaan. In St. Gallen is ook een RestEssBar gepland, maar daar bevindt men zich nog in de opstartfase. Maar over een aantal weken zal men ook hier van start gaan.

Publicatiedatum: