Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: volume Pink Lady +8.6%

De Pink Lady is al meer dan twee decennia op de Amerikaanse markt beschikbaar. Volgens data van de U.S. Apple Association zijn de volumes van de Amerikaanse Pink Lady de afgelopen zes jaar (van 2009 tot 2014) elk jaar met 8.6% gestegen.

"Gedurende deze periode hebben we de productie van de Pink Lady zien toenemen van 3.6 miljoen dozen (ongeveer 76.000 ton) in 2009 naar 5.3 miljoen dozen (113.000 ton) afgelopen jaar", zegt dr. John Reeves, general manager van Pink Lady Amerika in Yakima, Washington. Toekomstmodellen voorspellen dat de productie in de VS de komende drie jaar zal oplopen naar 150.000 ton.




"Het percentage waarmee de productie van de Pink Lady is gestegen is zeer indrukwekkend. De telers halen voordeel uit schaalvergroting. Het succes van de appel wordt ook gereflecteerd in de packout nummers". De packout nummers van de Pink Lady zijn hoger dan voor elk ander appelras dat commercieel wordt gekweekt. Hierdoor is de Pink Lady een van de tien appelrassen die in de VS worden gekweekt die de grootste winst oplevert. De Pink Lady is voordeling voor de teler tijdens de productie, het verpakken en qua prijs.

"Buiten de voordelen in de productie, verpakkingen en de prijs die de Pink Lady met zich meebrengt zijn er andere redenen waarom ik positief ben over de toekomst van deze appel. Door de smaak en de knapperige kwaliteit van de appel zijn er veel mensen op de markt voor wie dit ras de favoriet is".

Voor meer informatie:
Dr. Reeves
elkman12@gmail.com
Publicatiedatum: