Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: vraag naar aardbeien stijgt

In Duitsland begint het aardbeienseizoen midden juni. Door de betere weersomstandigheden is de vraag op de Duitse markt gestaag aan het groeien. Het aanbod van de huidige aardbei-exportlanden kan de vraag echter niet helemaal dekken.

Wisselende volumes en prijzen
In Frankfurt is er veel belangstelling voor Spaanse aardbeien. Ook de aanvoer van aardbeien uit Nederland was goed, waardoor het een goede prijs op de groothandelsmarkt kon bereiken. De verhandelde Spaanse aardbeien in groothandels in Hamburg was niet bevredigend. Dit komt door de slechte kwaliteit van de Spaanse rassen. Daarnaast was de vraag naar Italiaanse, Marokkaanse en Nederlandse aardbeien ook heel laag. In Keulen was de situatie heel anders. De aardbeienkwaliteit was goed, maar er was weinig aanbod. Hierdoor konden handelaren hun aardbeien verkopen voor een hoge prijs.

Goed weer leidt tot hogere prijzen
Ondanks de goede weersomstandigheden was de vraag naar aardbeien uit Spanje of Italië in de groothandelsmarkten van Munich vrij laag. Door de hoge prijzen werden de producten niet snel verkocht. De levering van Spaanse aardbeien aan Berlijnse groothandels nam gestaag toe. De grote vraag en het goede weer zorgde voor een prijsstijging van €0,70 tot €0,80 per 250 gram. Vanwege de kleinere volumes waren de prijzen voor aardbeien uit Nederland of Italië nog hoger.

Voor meer informatie:
BLE-market report (KW 12 / 15)
Publicatiedatum: