Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aandeel bio-producten bij BelOrta groeit gestaag

"Prijs bij gangbaar fluctueert meer dan bij bio"

Tholen - Het aanbod biologische producten bij BelOrta stijgt langzaam maar zeker. Sander de Proost is verantwoordelijk voor de bio-afdeling en hij geeft aan dat het assortiment stap voor stap groeit. "Er is een stabiele vraag die geleidelijk toeneemt. De grootste producten in bio bij BelOrta zijn bloemkool, prei, witloof en zachtfruit."



Hij vertelt dat witloof een groeier is. "Sinds vorig jaar is het gamma biowitloof uitgebreid. Joost Depaepe uit Nijvel teelde al jarenlang witloof en heeft naast deze klassieke teelt nu ook een tweede volledige gescheiden bedrijf dat zich zal toespitsen op de teelt van bio-witloof." Ook de vraag naar biowitloof neemt toe. "In binnen- en buitenland wordt de kwaliteit enorm geapprecieerd. Het meeste wordt afgezet in België, maar er is ook interesse vanuit Frankrijk en andere Europese landen."



Verschil in prijs

Volgens Sander is er een duidelijk verschil in de prijsvorming en stabiliteit van gangbare en biologische groenten en fruit. "De prijs van gangbaar fluctueert veel meer dan bij bio. Op bepaalde momenten van het jaar lopen de prijzen bijna naast elkaar, maar op dit moment is er tussen biowitloof en gangbaar witloof een groot verschil in prijs. De kostprijs van biologisch ligt natuurlijk ook hoger."

BelOrta verwacht dat het aandeel bio de komende jaren verder zal groeien. "We merken ook dat sommige telers over willen schakelen. Dat is natuurlijk wel een grote stap en het gebeurt mondjesmaat. Naar verwachting zullen ook dit jaar enkele telers omschakelen. De afname gaat ook gestaag: winkels starten niet meteen met het hele assortiment, maar met één of twee producten. Als men eenmaal overtuigd is, neemt de afzet toe."

Bio-assortiment
Het biologische groenten- en fruitasssortiment van BelOrta is divers en er zijn verschillende verpakkingsmogelijkheden.

Voor meer informatie:
Sander De Proost
BelOrta
T +32 (0)15 56 54 35
E sander.deproost@belorta.be
W www.belorta.be