Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse bramen maken opmars in Europa

Ongeveer twintig jaar geleden, toen aardbeien nog hét product waren in de provincie Huelva, besloten een paar telers om bramen te produceren, die vergeleken met aardbeien, blauwe bessen en frambozen nog relatief onbekend waren in de markt.


Een van de ondernemingen die stug volhield was Agrícola el Bosque. Dit bedrijf neemt nu een vooraanstaande plaats in onder bramentelers in Spanje, zelfs in Europa. Meer dan 55 hectare is gewijd aan bramen, en el Bosque kan bogen op een productie van ongeveer 850 ton per jaar.



"De moeilijkheden bij het hanteren van het fruit, zowel in het veld als in de opslag, maken de productie van bramen ingewikkelder dan andere bessen," zegt Daniel Velo van Agrícola El Bosque. "Het is een vrucht die rood wordt en gemakkelijk barst. Daarnaast heeft de plant natuurlijk doornen, wat het oogsten weer moeilijk maakt. Een hoge mate van deskundigheid is vereist."




"Dankzij klimaatbeheersing en macrotunnels, evenals het gebruik van hydrocultuur, zijn we erin geslaagd om seizoensinvloeden te doorbreken en te produceren tussen september en juli, met de piek in het voorjaar."



Mexico is ongetwijfeld de belangrijkste concurrent van Spanje. Door het tropische klimaat kan Mexico produceren, en met veel lagere kosten. "Mexico heeft ongeveer 12.000 hectare voor de productie van bramen. Met deze volumes hebben ze daar de mogelijkheid om de prijzen te reguleren," zeg Daniel.



Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Nederland, Zwitserland en Italië zijn de belangrijkste bramenconsumenten op het moment. In Spanje zelf begint de consument er langzaam warm voor te lopen.



De braam moet het vooral hebben van zijn gezonde eigenschappen, en is daarom populair als health food.



Plus Berries Group
Agrícola el Bosque is onderdeel van de Plus Berries Group, die bestaat uit vier bedrijven, die elk gespecialiseerd zijn in een bepaald type. Bramen zijn gelabeld door Plus Berries onder het merk La Canastita.




Meer informatie:
Daniel Velo Prieto (Managing Director)
Agrícola El Bosque S.L.
+34 959051090
+34 639770024
daniel@lacanastita.com
www.plusberries.com


Publicatiedatum: