Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Conrad Rijnhout, Verdi Import:

"Druivenmarkt iets positiever na zeer moeizame weken"

Tholen - Afgelopen jaar startten Namibiƫ en Zuid-Afrika op een lege druivenmarkt met torenhoge prijzen tot gevolg. Medio december zakte de markt als gevolg van een overvloedige aanvoer in elkaar. Inmiddels verloopt de afzet weer iets vlotter en gloort er weer wat licht aan het einde van de tunnel. "Begin december lagen de prijzen in de supermarkten op een hoog niveau. Voor die aangepast zijn, ben je een paar weken verder. En met een prijs van 3,50 voor een bakje druiven doet de consument niet zomaar een herhalingsaankoop", verklaart Conrad Rijnhout van Verdi Import de marktsituatie.



"Zuid-Afrika is twee weken eerder gestart met oogsten onder uitstekende omstandigheden. Daarbij kwam Namibiƫ met grotere volumes en zie je de volumes van de witte pitloze druiven uit Peru alleen maar toenemen. Bij elkaar opgeteld kom je tot een gigantisch volume. Supermarkten hadden dure voorraden, terwijl de volumes maar binnen bleven komen. Kwalitatief waren er ook wat meer probleempjes dan andere jaren en al met al zorgde dat voor een moeizame markt", blikt Conrad terug. "De laatste weken zie je dat de markt weer wat beter gaat lopen, gestimuleerd door promotie-acties van de supermarkten."



Red Globe
"De prijzen lopen momenteel wat op. Witte druiven hebben we deze week al verkocht voor 9,50 euro. Dat is nog geen wereldprijs, maar wel 2,50 euro meer dan twee weken geleden. De verkoop van Red Globe-druiven uit Peru loopt goed door met prijzen rond de 15-16 euro voor 8,2 kilo. "Dit is net weer een ander segment en met name in Oost-Europa worden ze goed opgenomen", vervolgt de handelaar.



"De vraag is hoe de markt een vervolg krijgt. We hebben nu ook druiven uit Argentiniƫ, al is daar een select publiek voor. Zuid-Afrika zal naar verwachting vier weken eerder stoppen. Deze week al worden de laatste (volumes) Thompsons in Zuid-Afrika verladen, terwijl dat andere jaren nog wel een paar weken doorging. Voor de komende weken verwacht ik voor de Thompson-druiven wat hogere prijzen. Alleen is de vraag welke volumes er uit India gaan komen. Daar is men nu al druiven aan het laden en is de start vroeger dan andere jaren. Ook gaan de eerste Chileense druiven geladen worden."

Voor meer informatie:
Conrad Rijnhout
Verdi Import
+31 (0)180 69 64 70
conrad@verdiimport.nl
www.verdiimport.nl