Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuurkool: superfood van 2015

Vergeet chiazaad en gojibessen. Het nieuwe superfood van 2015 is oer-Hollandse zuurkool. Een paar happen zuurkool zou net zo veel gezonde darmbacteriën opleveren als een hele pot probiotica.

Om zuurkool langer te kunnen bewaren en beter te kunnen verteren, wordt het met zout gepekeld. Hierdoor gaat het fermenteren en in dat proces ontstaan allerlei goede darmbacteriën, die je immuunsysteem ondersteunen en bijdragen aan een betere spijsvertering. Een gezonde darmflora helpt je bovendien om makkelijker af te vallen en op gewicht te blijven.



Hmmm… lekker!

Nog een voordeel van gefermenteerd voedsel en drinken: het heeft een intensere smaak. Volgens trendwatchers zullen we in 2015 dan ook steeds vaker zuurkool en andere gefermenteerde groenten in de schappen aantreffen.

Een paar voorbeelden van gefermenteerd voedsel:

– zuurkool
– augurken
– yoghurt
– kefir (een zuiveldrank)
– zuurdesembrood
– kimchi (Aziatische groente)

Is dit wel de goeie…?

Helaas zijn veel gefermenteerde voedingsmiddelen, die je in de gewone supermarkt koopt, niet echt gefermenteerd. Zuurkool en augurken zijn vaak aangemaakt met azijn in plaats van met zout en deze missen de gezonde bacteriën. Koop je zuurkool daarom bij voorkeur bij een natuurwinkel of biologische supermarkt. Het is ook heel makkelijk om zelf groenten te fermenteren. Op internet vind je allerlei tips om je eigen probiotica te maken!


bron: Margriet.nl
Publicatiedatum: