Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frites worden korter

McDonald's Japan kampt met friettekort

Stakingen en een sociaal conflict in de havens in het westen van de Verenigde Staten hebben ervoor gezorgd dat 3.135 vestigingen van McDonald's in Japan hun verkoop van frietjes moeten rantsoeneren. Het sociaal conflict loopt in 29 havens tussen 20.000 havenarbeiders en de havenbedrijven. Het zal twee tot vier weken duren om de achterstand in te kunnen halen.

Volgens een woordvoerder van McDonald's loopt de restaurantketen het risico geen friet meer te kunnen serveren tegen het einde van het jaar als de verkoop van friet nu niet aan banden wordt gelegd. Amerika levert nu nog maar de helft van wat het normaal naar het land exporteerde. Daarom is besloten frites korter te maken.

Persbureau Reuters rapporteert dat Japan vorig jaar voor €270 miljoen aan Amerikaanse aardappelen heeft geïmporteerd. McDonald's heeft ondertussen 1.000 ton aardappelen met vliegtuigen laten overkomen.

McDonald's had al een zwaar jaar in Japan. In de zomer kwam er een filmpje vrij dat toonde dat de kipnuggets niet werden gemaakt in Japan maar in een fabriek in China. Hierdoor daalde de verkoop van de restaurants op veel plaatsen met 20%.

Hierom, en vanwege het korter maken van de frites, heeft McDonald's de menuprijzen naar beneden bijgesteld.
Publicatiedatum: