Turners & Growers neemt tomatenteeltbedrijven over

Het grootste AGF-bedrijf van Nieuw-Zeeland, Turners & Growers, wordt nog groter door de overname van twee tomatenteeltbedrijven voor een totaal bedrag van bijna 26 miljoen dollar.

Turners & Growers is voor 72,5% in Duitse handen. Daarom valt de aankoop van Great Lake Tomatoes in Bay of Plenty en Rianto in Waikato onder de Overseas Investment Office (OIO).

CEO Alastair Hulbert zegt dat bedekte teelt, zoals tomaten, een groeikans bieden. "Deze overnames stellen ons in staat om onze verkoopmogelijkheden in Nieuw-Zeeland en overzees uit te breiden."

Great Lake Tomatoes in Repora, Bay of Plenty, is de grootste van de twee overgenomen bedrijven. Dit bedrijf heeft een areaal van 4,9 ha kassen en een volume van 3000 ton tomaten per jaar. In totaal is 74,4 ha met de deal gemoeid voor een prijs van 17,3 miljoen dollar.

De tweede aankoop, Rianto, is een familiebedrijf in Ohaupo, Waikato, met een areaal van 3,13 ha kassen en een productie van 1600 ton tomaten per jaar. Bij deze aankoop hoort ook vastgoed en in totaal 19 ha land. Kosten: 8,5 miljoen dollar.

De OIO doet naar verwachting halverwege volgend jaar uitspraak over de deal.

bron: stuff.co.nz

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.