Nieuwe regels voor het kenmerken van levensmiddelen worden van kracht

Op 13 december 2014 is in de EU de Voedselinformatieverordening van kracht geworden. "Dit is een mijlpaal voor meer helderheid en waarheid bij de presentatie en kenmerking van levensmiddelen en zorgt er op veel plaatsen voor dat mensen beter kunnen herkennen waar een levensmiddel uit bestaat", zei Christian Schmidt, de Duitse minister van Voeding en Landbouw, over de nieuwe verordening. Voortaan gelden er in heel Europa uniforme regels over de kenmerking van levensmiddelen. Binnen uiterlijk drie jaar moet er aan deze regels worden voldaan.

De nieuwe Voedselinformatieverordening vereist onder andere voor een betere leesbaarheid van de verpakkingsinformatie, het duidelijk kenmerken van levensmiddelimitaties en een verbeterde allergenenaanduiding. Vanaf december 2016 wordt ook de uniforme opgave van voedingswaarden op voorverpakte levensmiddelen verplicht.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.