Japanse Aeon wil diepvriesproductie starten met Franse Picard

De grote supermarktketen Aeon Co. overweegt om producten te maken voor de Franse supermarktexploitant in diepvriesproducten Picard Surgeless SAS in Japan.

Aeon bespreekt met de Franse firma over de mogelijkheid om de productie van Picard's diepvriesproducten in eigen land te doen. De import alleen zorgt namelijk niet voor voldoende aanbod van producten.
De supermarkt hoopt ook om de kosten van zeetransport op lage temperatuur te verlagen door de productie te starten met binnenlandse producenten..

Picard exploiteert ongeveer 1.000 winkels in vier Europese landen. De producten zijn populair, vooral in Frankrijk op feestjes thuis.

De directie van Aeon Motoya Okada gelooft dat de vraag naar Franse producten in Japan kan worden uitgebreid. Daarom benaderde het bedrijf Picard en is het de verkoop van bevroren voeding in Tokyo gaan testen in november. Aeon produceert ongeveer 50 items, waaronder croissants, gebakken eend en gesneden ganzenlever. Prijzen variëren van $ 4 (€ 3,23) tot $ 18 (€ 14,52).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven