Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam op handelsmissi Chili

De Fruit Exporteurs Vereniging van Chili, AG Asoex, ontving onlangs de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. De burgemeester, vergezeld van een groep zakenlieden, kreeg inzicht in de realiteit van de Chileense fruitexportsector en werd in de gelegenheid gesteld om te kijken naar de mogelijkheden en diensten die het Havenbedrijf Rotterdam de sector kan bieden.

Marion Kappeyne van de Coppello, ambassadeur van Nederland in Chili: "Het bezoek van de burgemeester van Rotterdam wil de relatie benadrukken die deze belangrijke haven heeft met Chili, met de partnerbedrijven van Asoex en fruitexporteurs in het algemeen. De overgrote meerderheid van onze fruitexport komt binnen in de haven van Rotterdam. Juist daarom is deze bijeenkomst van enorm belang. De relatie blijft groeien in het voordeel van beide partijen. Er is zeker sprake van wederzijds respect."

Business Council
Ahmed Aboutaleb op zijn beurt: "Chili exporteert een aanzienlijk volume aan fruit via de haven van Rotterdam, ongeveer 300.000 ton per jaar. Dat maakt ons een belangrijke handelspartner, vooral als het gaat om fruitexport. Met dit bezoek proberen we onze zakelijke relatie te bestendigen en te verdiepen. Sterker nog, ik stel voor dat we kijken of we een Business Council tot stand kunnen brengen tussen Chili en Nederland om zakelijke activiteiten te versterken, maar ook omdat we weten dat de Chileense fruitsector goede havenlogistiek, transportlogistiek, water en andere zaken nodig heeft. Wij hopen daaraan een bijdrage te kunnen leveren. Dat is, denk ik, in ons beider voordeel."

Ronald Bown, voorzitter van Asoex, zei hierover: "Rotterdam is onze belangrijkste toegangspoort tot Europa, maar ook een fundamenteel onderdeel van het logistieke proces. Havens en logistiek zijn zeer belangrijk. We zijn daarom erg blij met het bezoek van de burgemeester van Rotterdam en hopen dat het positieve gevolgen gaat hebben voor de handel."

Chileens fruit

Volgens cijfers van Asoex exporteerde Chili 559.883 ton fruit naar Europa tijdens het seizoen 2013-2014 (1 september 2013 - 30 augustus 2014). 246.846 ton hiervan kwam aan in Rotterdam.

Er werd naar Nederland onder meer 64.044 ton appelen verscheept, 69.192 ton druiven, 48.853 ton avocado, 13.390 ton kiwi's, 9.314 ton blauwe bessen, 3791 ton limoenen, 548 ton sinaasappelen en 708 ton mandarijnen.
Publicatiedatum: