Zweden: Verkoop bio-producten +30%

Twee op drie Zweedse consumenten wil meer biologische producten gaan kopen, heeft een enquête in opdracht van de Zweedse krant Svenska Dagbladet aangetoond. Volgens de enquête wil 64% van de ondervraagden hun aankopen vergroten, maar 4% wil hun aankopen gaan verminderen. Gezondheid is de voornaamste reden voor consumenten om meer biologische producten te kopen (27%), gevolgd door zorgen voor het milieu (25%) en zorg voor planten en dieren (20%). 76% van de ondervraagden prefereert lokale producten.

De toegenomen vraag van consumenten is nog niet geëvenaard door een groei in lokale productie en daarom waarschuwen handelaren dat er misschien meer producten geïmporteerd zullen moeten worden. Momenteel wordt de helft van biologische producten die in Zweden kunnen worden geproduceerd, zoals zuivelproducten, geïmporteerd. Volgens een andere enquête van het Organic Food Centre is er een groot tekort aan Zweeds biologische basisproducten, zoals aardappelen, brood, bloem, vlees, groenten en fruit.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.