Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijk: bovengemiddelde fruitproductie

Tijdens het fruitseizoen van 2014 teelde men in Oostenrijk volgens 'Statistik Austria' in totaal 272.000 ton fruit (excl. vlierbessen). Dat is 25% meer dan in 2013 en 12% meer dan het tienjarig gemiddelde, meldt de Duitse website Gabot.de. Deze productiestijging werd gerealiseerd ondanks dat de weersomstandigheden niet helemaal meespeelden. Zo was er in het voorjaar sprake van droogte, in de zomer van vochtig, koel weer met weinig zonuren en in de herfst van veel neerslag. Deels leed de vruchtkwaliteit onder deze ongunstige weersomstandigheden, met name bij bessen. De goede waterverzorging zorgde echter ook voor grotere vruchten bij steenfruit.

De steenfruitoogst kwam uit op 14.100 ton en bleef daarmee onder het uitstekende resultaat van het voorgaande jaar (-20%). Vergeleken bij het langjarig gemiddelde was er echter wel sprake van een boven gemiddelde productie (+8%).

Bij de vlierbessen was er met een productiehoeveelheid van 9.600 ton (+32% ten opzichte van 2013) weliswaar sprake van een bovengemiddelde oogst, maar vanwege het natte weer werd de vereiste kwaliteit vaak niet bereikt.
Publicatiedatum: