voor Voedselbanken

Boycot-appelen worden 180.000 potten appelmoes

De afgelopen weken kregen de voedselbanken een groot aanbod aan appelen als gevolg van de Russische handelsboycot. Ze ontvingen veel meer dan wekelijks in de voedselpakketten kon worden verdeeld. Samen met relaties werd gezocht naar oplossingen om verspilling tegen te gaan.Een appelmoesproducent bood aan om productiecapaciteit beschikbaar te stellen. Ook andere partijen in de productieketen (verpakkingsleveranciers etc.) boden hulp aan. Particulieren en fondsen stelden de afgelopen weken geld ter beschikking waarmee ze de producent tegemoet zullen komen in de productie- en logistieke kosten. De voedselbanken kregen 125.000 kilo hoogwaardige appels aangeboden. Vanwege de hoge kwaliteit kon hier een recordaantal van 178.000 potten appelmoes van worden gemaakt. Kostbare appelen worden zo niet verspild en voedselbanken ontvangen lang houdbare appelmoes waar hun klanten ook volgend jaar plezier van kunnen hebben. Doordat voedselbanken veel verschillende rassen appels aangeboden kreeg, kon in overleg met de producent een mooie receptuur gekozen worden.

Dit is het tweede project dat in korte tijd van start is gegaan, waarbij voedsel-banken voedsel dat verspild dreigt te worden omzetten in lekkere, lang houdbare producten. Zo loopt er op dit moment ook een pilot voor het maken van soep in Amsterdam.

Om ook in de toekomst snel te kunnen handelen als grote partijen voedsel verspild dreigen te worden, heeft Voedselbanken Nederland een Opportuniteitenfonds opgericht.

Bron: Voedselbank

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.