Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder voedingsstoffen in groenten en fuit

Uit een vergelijkende studie van de universiteit van Texas, Austin, blijkt dat er significante verschillen bestaan tussen de voedingswaarden van 43 verschillende groenten en fruit in 1950 en 1999. De onderzoekers vonden een drastische vermindering van de hoeveelheden eiwitten, calcium, fosfor, ijzer en riboflavine (vitamine B2) in de afgelopen 50 jaar.

Volgens de onderzoekers is de hedendaagse landbouwpraktijk verantwoordelijk voor de afbraak van voedingsstoffen in groenten en fruit: door in te zetten op maximale opbrengsten en de weerstand tegen ziekten en plagen te vergroten, gaat de kwaliteit achteruit.

Recente studies naar het mineraalgehalte van de bodem in de VS laten zien dat 85% van de mineralen zijn uitgeput, dit in vergelijking met honderd jaar geleden. Dit tempo zorgt er volgens de onderzoekers voor dat er slechts vruchtbare grond is voor de komende 48 jaar. Daarna is het mineraalgehalte van een schrikbarend laag niveau.


Publicatiedatum: