Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Spaanse export naar niet-EU-landen +23%

Het grootste deel van de goederen, die Spanje exporteerde naar niet-EU-landen in de periode tussen januari en september, blijkt fruit te zijn. De export van Spaans fruit bedroeg 541.643 ton van de totale export en noteerde een sterke stijging van 22% ten opzichte van diezelfde periode in 2013. 

Niet-EU bestemmingen voor het Spaanse fruit waren Rusland, Algerije en Brazilië. De export naar Rusland is gedaald met 10% in de maanden augustus en september als gevolg van de boycot. Daarentegen is de export naar Algerije en Brazilië toegenomen. Spanje exporteerde 66.192 ton sinaasappelen, appelen en perziken naar Algerije, een toename van 39%. De export van pruimen, perziken en nectarines naar Brazilië groeide met 43% tot een totaal van 46.887 ton.

Deze positieve ontwikkelingen voor de Spaanse export van (groenten en) fruit aan niet-EU-landen weerspiegelt het belang van nieuwe markten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.