"Wout van Es: "Kwaliteit excellent, prijs wat vriendelijker dan Hollandse"

FruitWorld Breda verwacht grotere aanvoer Ethiopische aardbeien

Tholen - FruitWorld Breda importeert al zo'n vijf jaar aardbeien uit Ethiopië. Op donderdag 18 november zijn de eerste volumes binnengekomen, enkele dagen eerder dan vorig jaar. Volgens Wout van Es is dit seizoen weer sprake van een stijging in vergelijking met vorig jaar. "Het areaal is verder uitgebreid en als de oogst goed gaat en het weer mee zit, verwachten we ook een groter volume."

Tot eind maart
De aardbeien uit Ethiopië zijn tot eind maart verkrijgbaar. Wout geeft aan dat ze precies op het goede moment komen. "Het Hollandse seizoen is bijna afgelopen en er zijn nog weinig importaardbeien. De Ethiopische worden zo mooi gepositioneerd tussen de Hollandse aardbeien en de aardbeien uit Egypte, Marokko en Israël."Hoge brix

De aardbeien zijn van het ras Yoval. "Ze hebben een sprankelend uiterlijk en de kwaliteit is excellent. Klanten waarderen Yoval om haar hoge brixgehalte. De kwaliteit is vergelijkbaar met Hollandse en Belgische aardbeien, maar het voordeel is dat de prijs net wat vriendelijker is. Qua prijsniveau zit het een beetje tussen Egypte en Holland in. Ze worden heel vers aangeleverd. De aardbeien staan binnen 24 uur na pluk bij ons in het magazijn en we ontvangen drie tot vier vrachten per week. Het fruit wordt geleverd in verpakking van het topsegment 'Icons' en verpakt in dozen van 10x250 gram."FruitWorld importeert de volumes rechtstreeks van teler Ilan Tot. "Het hooggelegen gebied in Ethiopië is min of meer geïsoleerd en het klimaat is perfect om aardbeien te telen. Je hebt daar heel weinig last van insecten, ziektes of welke problemen dan ook. Bij een normaal lopend seizoen heb je amper gewasbeschermingsmiddelen nodig."

Voor meer informatie:
Wout van Es
Fruit World Breda
IABC 5102
4814 RN Breda
Tel.: (076) 523 15 60
Fax: (076) 520 63 14
www.fruitworld.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven