goede kwaliteit en stabiel prijsniveau

Terugblik aspergeseizoen Italië

Evenals in Nederland startte het Italiaanse aspergeseizoen 2014 in de meeste teeltgebieden vroeg en was er een gelijkmatige aanvoer en een constant prijsniveau. De totale productie bleek in Italië uiteindelijk lager dan het jaar ervoor, zo blijkt uit gegevens van het Italiaanse groenten en fruit bureau CSO.

De in de kas geteelde asperge kon dit seizoen ongeveer 10 dagen eerder worden geoogst dan vorig jaar. In de zuidelijk gelegen regio Puglia begon de oogst van de asperge in de volle grond zelfs 20 dagen eerder dan in 2013. In het noordelijke gelegen gebied Veneto was het overgrote deel van de productie in volle grond laat. Het gebied werd getroffen door zware regenval die de groeicondities niet ten goede kwam. Het klimaat was wel gunstig voor het gebied Emilia Romagna. Daar werd begin april met de oogst gestart.

Ondanks het vroege begin waren de kilo's aan geoogste asperge over het algemeen erg laag tot begin april en het aanbod nam vervolgens ook maar langzaam toe. De asperge die op de markt kwam, was vooral afkomstig uit de kas. De prijzen die er voor betaald werden waren dan ook goed en constant in de weken die volgden.

Vanaf midden april nam het aanvoer van asperge toe en bleef gelijkertijd de goede kwaliteit gehandhaafd. De verkoop verliep goed dankzij een goede vraag en constante prijzen. Vanaf eind april werd er gestopt met de oogst van de kasasperge.

Over het algemeen waren er geen grote pieken in aanbod maar eerder een goede verdeelde productie gedurende het seizoen. Aan het eind van het seizoen bleek dat er een lagere totale productieopbrengst was dan in het jaar ervoor. Het seizoen 2014 stond voor een goede kwaliteit van de asperge en een stabiel prijsniveau.

Bron: Aceera

Voor meer informatie:
Aceera bv
Postbus 6008
5960 AA HORST
T 077-3974060

Aceera asperge centrum
E info@aceera.nl
I www.aceera.nl

Nederlands asperge centrum
E info@aspergecentrum.nl
I www.aspergecentrum.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.