Resttomaten Prominent in soep La Place

Afgekeurde tomaten van telersvereniging Prominent worden voortaan voor La Place verwerkt tot ovengedroogde tomaten en tomatensoep. In Nederland wordt jaarlijks 800.000 ton aan tomaten gekweekt. Hiervan wordt 12.000 ton weggegooid. Niet omdat ze rot zijn, of oneetbaar, maar omdat ze te groot, te klein, te dik of te dun zijn. Of met teveel. Dan passen de trossen tomaten niet in een doosje en moeten er een paar worden afgeknipt. Deze 'resttomaten' worden weggegooid. Zonde, vindt La Place. Daarom gaat La Place samen met de telers van Prominent trostomaten een deel van deze 'zijstroom' aan tomaten redden.


Links: het drogen van tomaten. Rechts: een afgekeurde tomaat - prima van smaak, maar beschadigd.


De tomaten die verkooporganisatie DOOR Partners namens de Prominent telers levert aan La Place, krijgen als het ware een tweede kans. Met de smaak is immers niets mis. Niet elke tomaat die in Nederland geteeld wordt voldoet aan de strenge eisen van de afnemer. Er mankeert niets aan de smaak of de kwaliteit van de tomaten, los van het uiterlijk. Het afnemen van deze 'resttomaten' past goed bij de bedrijfs-filosofie van La Place, omdat zij - net als Prominent - graag wil bijdragen aan een duurzamere wereld.

Puur Tomaat
Telers van Prominent trostomaten kwamen een aantal jaar geleden zelf ook met een soep op de markt, gemaakt van losse tomaten die een scheurtje of deukje hadden opgelopen. Later is hier het idee van de gedroogde tomaten uit ontstaan. Onder de naam 'Puur Tomaat' worden van zogeheten resttomaten verschillende producten gemaakt en verkocht aan de foodservice en retail.


Voor meer informatie:
www.laplace.com
www.prominent-tomatoes.nl
www.puurtomaat


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven