Duitsland slaat 180.000 ton wortelen op

In Duitsland worden sinds de tweede helft van oktober volop wortelen opgeslagen. De wortelen die nu geoogst worden, zijn meestal in mei uitgezaaid en hebben dit jaar extreme weersomstandigheden doorgemaakt, meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI).Terwijl het in veel regio's in augustus zeker iets te nat was, heeft de regen van de afgelopen dagen juist een positieve uitwerking gehad. Want alleen wanneer de grond voldoende vochtig is, blijft er ook bij het oogsten voldoende grond aan de wortelen zitten. Dit is goed wanneer men wortelen op wil slaan, want de grond aan de wortelen helpt ervoor te zorgen dat de wortelen niet uitdrogen. In de koelruimtes waarin de wortelen op worden geslagen, heersen temperaturen van minder dan 2 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de wortelen in een soort winterslaap komen, waardoor ze langer vers blijven.

In Duitsland belanden jaarlijks circa 180.000 ton wortelen in opslag. Dat is dus iets meer dan 2 kg per hoofd van de Duitse bevolking. Deze voorraad dekt een groot deel van de vraag tot aan mei.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.