Gezicht Francois Hollande op Japanse appelen

Als sinds 1995 wordt Jacques Chirac geassocieerd met appelen en het lijkt erop dat dit bij Francois Hollande ook het geval zal zijn. Het Elysée moet binnenkort een pakket uit Japan ontvangen met het gezicht van de president erop!

Volgens het Japanse persbureau Kyodo hopen zij via dit pakket de internationale betrekkingen te bevorderen. De appelen zijn deel van een partij van 1200 vruchten die zijn gepersonaliseerd onder andere minister-president Shinzo Abe, de Japanse schilder Katsushika Hokusai, Pablo Picasso en de Mona Lisa.

Deze appelen werden geplukt in Hirosaki in het noorden van Japan. De stad is het grote centrum van de appelteelt (meer dan 20% van de Japanse appelen komen uit Hirosaki). Het logo van de stad is een appel en ze hebben een park dat gewijd is aan appelen.

Om dergelijke illustraties te maken, vonden de Japanse fruittelers een techniek, die volledig natuurlijk is: ze plakken speciale stickers op elke vrucht waardoor het licht wordt geblokkeerd. Door de zon wordt de schil roder, behalve op de plek waar een sticker zit. Dit is een techniek die vaak wordt gebruikt door de fruittelers om reclame te maken voor hun productie. Ze krijgen hiervoor vaak hogere prijzen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.