Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: klaar voor de kiwioogst

"We verwachten een productie van ongeveer 600 ton gold kiwi's. 150 ton Hort16A (Zespri Gold) en 450 G3 (Sungold). Daarnaast anticiperen we een productie van rond 17.500 ton groene Hayward kiwi's," vertelt Flavio Mancini, managing director van Apofruit . Door de warmte is de oogst met een dag of tien vertraagd.


Flavio Mancini.



"We kunnen zeggen dat er sprake is van een lichte daling van de productie, als gevolg van het weer, maar de kwaliteit is zeker hoger dankzij het droge-stofgehalte. Wij zijn ervan overtuigd dat we steeds betere resultaten behalen in de toekomst."


Andrea Campoli (partner van Apofruit) met Flavio Mancini.



De verwachtingen zijn zeker goed - de oogst in Nieuw-Zeeland is voorbij, en Chili is een maand te vroeg gestopt met exporteren. De concurrentie is dus laag. De belangrijkste exportmarkt is Europa, hoewel de belangstelling van overzeese markten zoals Noord-Amerika, Canada, Brazilië en Azië toeneemt.

Momenteel is Aprofruit gericht op een nieuw ras van de gouden kiwi's: G3 (Sungold) kiwi's ter vervanging van de Hort16A (Zespri Gold). Deze laatste moet in 2017 vrijwel geheel vervangen zijn. In heel Italië wordt ongeveer 1.200 ha omgezet, waarvan 80% in de provincie van Latina. In 2015 wordt naar verwachting 3.000 ton geproduceerd, gevolgd door 10.000 in 2016.

"We hebben voor de G3 gekozen omdat de gouden kiwi's het meest populair zijn op de markt. De G3 heeft een bijzonder goede smaak en is tevens resistenter."

Ongeveer 400 lokale producenten zijn onderdeel van Apofruit, die ongeveer 1.000 hectare beslaat, waarvan 80 gereserveerd voor biologische productie. De koude opslag heeft een capaciteit tot 9.000 ton en de inrichting is ook uitgerust met 15 verpakkingslijnen.

Contact:
Apofruit Italia Soc. Coop. Agricola
Stabilimento di Aprilia
Via Guardapasso snc
Tel.: (+39) 06 9282608
Fax: (+39) 06 9282609

Osservatorio intercomunale kiwi e Melograno:
Giovanni Maddaloni
Email: g.maddaloni@comune.cisterna.latina.it
Publicatiedatum: