Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse tomatenprijzen breken record

De tomatenprijzen in Italië bereikten deze week een nieuw record, toe te schrijven aan het lage aanbod van binnen -en buitenlandse product. "Het is al sinds het begin van de herfst hetzelfde verhaal. Prijzen stijgen elke week. De productie is al enige tijd bijzonder schaars, onder meer door lagere aanplant en het weer in het Noorden," vertelt Mario Tartari van Eurofrut.



"Op de binnenlandse markt schommelen de groothandelsprijzen van trostomaten tussen € 1,50 en € 2 / kg. Pruimtomaten stegen tot € 3-3,50 / kg. Cherrytomaten zitten tussen de € 2,20 en € 2,70 / kg. In vergelijking met vorige week zijn de trostomaten gestegen met 20-30 cent per kg en cherry en pruimtomaten met 30-40 cent per kg. Dit wordt veroorzaakt door lage aanvoer uit Nederland en Spanje."

"Op dit moment komen de Italiaanse tomaten uit kassen in Sicilië. Er zijn nog een aantal langwerpige tomaten uit Latina, maar die zijn bijna op. De kwaliteit is goed, hetzelfde als de Nederlandse producten, maar de Italiaanse consument neigt naar het binnenlandse aanbod."



"Ik denk dat het nog een paar weken zo doorgaat, in elk geval totdat de Siciliaanse producten op de markt komen", verwacht Tartari. Tot die tijd kunnen er twee dingen gebeuren: de prijzen stabiliseren, of ze blijven stijgen zodat consumenten uiteindelijk goedkopere groenten gaan kopen. "De herfst is voor de tomaten goed begonnen en we hopen dat het zo blijft. Misschien iets lagere prijzen, om de export op gang te helpen. De consumptie is prima en in juli en augustus is er vraag naar Italiaans producten. Eindelijk lijkt de buitenlandse markt ons product te erkennen."

Contact:
Eurofrut S.p.A.
Sede: Centro Agro Alimentare CAAB
Via P. Canali - 40127 Bologna - Italia
Tel.: +39 051 2861326
Fax: +39 051 2861405
Email: sede@eurofrut.it
Web: www.eurofrut.it
Publicatiedatum: