Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"John Grootscholten: "seizoen niet zo bar"

Nog even wachten op opleving radijsmarkt

Tholen - Kenmerkend voor deze tijd van het jaar is een rustige radijsmarkt en ook de hoge temperaturen van dit jaar kunnen daar niets aan veranderen. Pas vanaf november verwacht John Grootscholten van Daily Fresh Radish weer wat beweging. "Dan komt de vraag vanuit Duitsland weer op."Ondanks de hoge temperaturen is het rustig op de radijsmarkt. "Als het dit weer in het voorjaar hebt, is het booming", vertelt John Grootscholten van Daily Fresh Radish. "Met dit weer zie je in het voorjaar de vraag naar radijs verdubbelen. In het najaar heb je dat niet." Het is typisch voor het seizoen, vertelt de teler. "In de winkel is er ook niet zo veel aandacht voor radijs. In de nazomer is het tijd voor zachtfruit. Zo pikt de consument het ook op. In het voorjaar maken de supermarkten meer ruimte vrij voor vollegrondsproducten. Consumenten leven er dan ook naartoe, willen weer aan de rauwkost en zijn blij met een radijsje in de winkel."Decemberproductie
De teruglopende vraag in sept/okt komt jaarlijks voor en het teeltschema bij Daily Fresh Radish is hierop ingespeeld. Bovendien moet er in de kassen in deze periode ruimte zijn om dagelijks veel te kunnen zaaien. Als je nu één dag later te zaai, oogst je in dec 3 dagen later . "Het groeit helemaal uit elkaar. Als je in december productie wilt hebben, moet je nu grotere aantallen vierkante meters zaaien. Daar werken we naartoe."

Niet mopperen
De Russische boycot heeft de afgelopen maanden ook invloed gehad op de prijsvorming van de radijs. "Voor ons was Rusland geen grote afnemer, maar van andere spelers gingen er best wel wat kilobalen naar Rusland toe. Aan de volumes radijs die hier de schuur uitgaan, merk ik het niet zozeer, maar op de markt zie je dat de prijzen niet omhoog willen. Er zitten dus toch wel wat partijen in de weg." Al met al is het seizoen niet al te best geweest. "Niet zo heel bar", bevestigt Grootscholten. "Maar als ik hoor wat er overal aan de hand is denk ik dat we niet veel mogen mopperen. Dat doe ik dan ook maar niet."

Vanaf november verwacht de teler weer wat beweging, met name vanaf de Duitse markt. "In Zuid-Duitsland wordt radijs buiten geteeld. Vanaf november valt die productie af. Dan schakelen ze over naar Italiaans en Nederlands product."

Bekijk de brochure van Daily Fresh Radish hier.

Voor meer informatie:
Daily Fresh Radish

Fa. J. & D. Grootscholten
Hoge Geest 25
2671 LK Naaldwijk
Nederland
E-mail: info@dailyfreshradish.nl
Website: www.dailyfreshradish.nl

Voor verkoopinformatie:
Telerscoöperatie Best of Four u.a.
Ziedewij 5
2991 LA Barendrecht
Email: info@bestoffour.nl
Telefoon: 0180 622 499
Fax: 0180 820 222
www.bestoffour.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.