Vooruitzichten appelseizoen Brazilië en Argentinië

Het appelseizoen in Argentinië start in januari met Gala. "We verwachten een goede productie. Er waren geen vorst-gerelateerde complicaties en het weer was uiterst geschikt," bevestigt Raúl Ferragut, perschef van de Federatie van Fruit Growers of Río Negro y Neuquen. In vergelijking met het vorige seizoen is het areaal niet verhoogd. Argentijnse producenten zijn voorzichtig en er is veel onzekerheid.

"Hoge kosten zijn een reden tot bezorgdheid. De wisselkoers bevordert op het moment geen export," zegt Raúl, "terwijl de lonen in Argentinië hoger zijn dan in andere landen en ze in een jaar tijd zijn gestegen met ongeveer 30%. Het concurrentievermogen van de industrie wordt bovendien erg gehinderd door de belastingdruk."

Rusland
Om de sector een boost te geven, bezint Argentinië zich op handel met Rusland. Nog niet zo lang geleden stuurde de regering een handelsmissie op zoek naar nauwere banden met de Russische kopers. Volgens Ferragut " is de Russische boycot een tweesnijdend zwaard." Rusland zal dan misschien meer fruit afnemen, maar gevolg kan zijn dat de Europese producenten dan overstappen naar de Braziliaanse markt."

Toch heeft ook de Braziliaanse sector hoge verwachtingen van aangehaalde betrekkingen met Rusland. "We verwachten groei in de Russische markt. We hebben onder meer de World Fruit Moskou bijgewoond en vele Russische supermarkten waren geïnteresseerd in appelen uit Brazilië," aldus Rafael Negrini van Fischer S / A. De Fischer Group, met een jaarlijkse productie van 150.000 ton, is in Brazilië de grootste producent en exporteur van appelen. In een eerder interview met FreshPlaza kondigde de onderneming al plannen aan om uit te breiden naar de Russische en de Indische markt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven